ÇTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK SEMİZOĞLU TOBB 100’E GİREN FİRMALARIMIZ İÇİN DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİNE VE MANDIRACI SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE YAPILAN TOPLANTIYA KATILDI

• 28.12.2020
  • canakkaletso

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ’nün katkılarıyla düzenlenen, Türkiye'nin 2016-2018 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi sırlamasına giren Çanakkale firmalarına plaket töreni düzenlendi.

Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirilen plaket töreninde, Ak Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, siyasi parti temsilcileri ile sektör temsilcileri hazır bulundu.
“ÇANAKKALE’DEN EN HIZLI BÜYÜYEN 100 ŞİRKETİNE 3 FİRMAMIZIN YER ALMASI BİZLERİ GURURLANDIRDI”
TOBB Türkiye En Hızlı Büyüyen 100 şirketi arasında yer alan üyelerimiz için düzenlenen plaket töreni hakkında açıklama yapan Başkan Selçuk Semizoğlu; “TOBB, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliğinde 2016-2018 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasında yer alan firmalarımız bizleri gururlandırarak, gerçekleştirdikleri başarı hikayeleri ile örnek KOBİ’lerimiz olmuştur. Meclis Üyemiz Alaattin Burak Kunt-Kunt Plastik Ltd.Şti. %306,3 büyüme ile 46’ıncı sırada, Eceabat ilçemizde faaliyet gösteren üyemiz Kodak Taşımacılık Yapı Mal. İnş. Pet. Tarım Ürn. Ltd. Şti.- Hakan Kodak ve Fercan Kodak firması %245,1 büyüme oranı ile 67’inci sırada, Ezine ilçemizde faaliyet gösteren üyemiz Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Tic. A.Ş. -Mehmet Ali Altınkılıç %193,5 büyüme oranı ile 92’inci sırada yer alarak ilk 100 firma arasına girme başarısı göstermiştir.” dedi.
“BÖLGEMİZDE DAHA FAZLA YENİLİKÇİ VE REKABET GÜCÜ YÜKSEK KOBİ’LERİMİZ OLMASI İÇİN YENİ PROJELER ÜRETİYORUZ”
Başkan Semizoğlu konuşmasının devamında; “Çanakkale’miz son dönemde gerçekleştirilen orta ve büyük ölçekli yatırımlarla her alanda hızla gelişiyor. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak üyelerimizin ekonomik anlamda bu gelişime mümkün olduğunca hızlı ayak uydurmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için paydaşlarımızla işbirlikleri yaparak yeni projeler üretiyoruz. Şunu gururla ifade etmeliyim ki bölgemizin en fazla proje üreten ve uygulayan Meslek Kuruluşuyuz. Yaptığımız projelerin diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması da bizler için ayrı bir gurur kaynağı. ilk 100 sıralamasında yer alarak bölgemizin ve ülkemizin zenginleşmesinde öncü rol üstlenen, vergi ödeyen, üreten, ihracat yapan ve istihdam sağlayan, girişimcilerimize burada bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Plaket töreni sonrasında süt ve süt ürünleri üretimi sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sektörlerinde yaşadıkları sorun ve bu sorunlar karşısında beklenti ve önerilerini Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Oda ve Borsa Başkanlarına ileterek görüş alışverişinde bulundu.