TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARAŞTIRMASI

• 21.03.2012

Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Çalışması Başladı.

İstanbul Sanayi Odası, geleneksel olarak her yıl Türkiye?nin Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu?nu belirleyerek kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında ilgiyle takip edilen araştırmanın, 2011 yılı verileriyle gerçekleştirilecek 2012 yılı hazırlık çalışmalarına başlanmıştır.

2011 yılı Türkiye?nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına katılabilme alt sınırı üretimden satışlarda 40 Milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin ayrıntılı gelir tablosu ile tutarlı olması gerekmektedir.

Üretimden satışları 40 Milyon TL?yi aşan ve 2011 yılı Türkiye?nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında yer almak isteyen kuruluşların;

(a) Elektronik başvuru halinde; ekte sunulan Anket Formunun doldurularak, tahakkuk fişi ile birlikte 2011 yılına ait Kurumlar Vergisi e-beyannamesi veya yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ile ayrıntılı gelir tablosunu;
iso500@iso.org.tr e-posta adresine,

(b) Posta ile başvuru halinde: Doldurulan Anket Formunu, tahakkuk fişi ile beraber 2011 yılına ait Kurumlar Vergisi Beyannamesini (e-beyanname) veya yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ile ayrıntılı gelir tablosunu, iadeli taahhütlü posta/kargo/faks ile,

4 Mayıs 2012 tarihine kadar İSO Araştırma Şubesine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar Anket Formu ulaşmayan firmaların başvurularının değerlendirmeye alınamayacağını bilgilerinize sunarız.

Detaylı bilgi ve başvurular için:

İSO Araştırma Şubesi, Tel: 0212 252 29 00, Faks: 0212 245 32 82
e-posta: iso500@iso.org.tr