16 NOLU MESLEK GRUBU SEÇİM İLANI

• 22.03.2012

ÇANAKKALE MERKEZ İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının 16. Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği asıl - yedek üyeliğinde meydana gelen boşalma nedeniyle, yapılacak olan 16. Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerine ilişkin kesinleşen seçme ve seçilme hakkına sahip olanları gösterir liste, Ticaret ve Sanayi Başkanlığının ilan yerine asılmak suretiyle 02-03-04 Nisan 2012 tarihleri arasında ilan edilecektir.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının 16.nolu meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde, listede kayıtlı seçme hakkına sahip olanlar oy kullanabilecek; adaylar ise listelerden seçilme hakkına sahip olanlar arasından seçilecektir.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 16 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 10.00 – 13.00 saatleri arasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı binasında yapılacaktır.

Seçimlerde; 16 nolu Meslek komitesi 3 asıl 7 yedek komite üyesi ve 16 nolu meslek komitesi 1 asıl 3 yedek meclis üyeliği seçimi yapılacaktır.

Oylar, oy verenin kimliğinin oda veya resmi kuruluşça verilen belge ile ispat edilmesinden ve listedeki isminin karşısındaki yerin imzalanmasından sonra kullanılır

Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin temsile yetkili olduklarına ilişkin son bir ay içinde düzenlenmiş ve Ticaret Sicili Memurluğunca tasdik edilmiş bir belgeyi oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gereklidir. Birden fazla temsilcisi bulunan tüzel kişilerde oy kullanan temsilcinin Ticaret Sicili Memurluğunca düzenlenen yetki belgesini ibraz etmesi zorunludur

Meclis üyeliği seçiminde oy pusulalarına aday olarak tüzel kişinin unvanı yazılması zorunludur.

Oylar, herhangi bir şekilde hazırlanmış oy pusulalarının üzerinde İlçe Seçim Kurulu mührü bulunan zarflara konulmak suretiyle kullanılır.

Oy pusulası olarak beyaz renkli kağıtlar kullanılacak olup; oy veren seçmenin kimliğini veya oyunu belli edecek ad, soyadı, imza, alamet, işaret, ibare taşıyan oy pusulaları geçersiz sayılacaktır. Oy pusulaları önceden hazırlanabileceği gibi, seçmen, kapalı oy verme yerinde bulunan beyaz renkli kağıtlara adayları yazmak suretiyle de oyunu kullanabilecektir. İlgililere duyurulur.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı

16 NOLU MESLEK GRUBU SEÇİM İLANI