BREZİLYA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

• 28.05.2012

Ülkemiz kırtasiye sektörü ihraç ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmalarımızın yurtdışı pazar paylarında artış sağlanması ve iki ülke iş çevreleri arasında işbirliği imkânlarını arttırabilmek amacıyla 24 - 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında Brezilya /Sao Paulo ve Rio De Janerio ya yönelik olarak kırtasiye sektörünü kapsayan "Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı” organize edilmesi düşünülmektedir.

Brezilyaya yönelik Sektörel Ticaret Heyeti Programı kapsamında, iki ülke işbirliği olanakları hakkında toplantılar düzenlenmesi, Türk ve Brezilyalı işadamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılması, Türk kırtasiye sektörünün önde gelen firmalarına ait ürünlerin götürülmesi, fuar alanında görüşmeler sırasında tanıtımların yapılması ve ilgili kurum ve kuruluşlar (odalar, dernekler) ile showroomların ziyaret edilmesi planlanmakta olup Brezilyaya yönelik Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı gerek Sao Paulo ve Rio De Jenario pazarına girmek isteyen gerekse anılan pazardaki paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edilmektedir.

Anılan heyet programı için "2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” kapsamında Ekonomi Bakanlığına resmi başvuru yapılmış olup, heyetin destek kapsamına alınması durumunda yol ve konaklama giderlerinin 50%nin destek kapsamında değerlendirileceği öngörülmektedir.

Konu ile ilgilenen üyelerimizin iBBnin http://www.iib.org.tr/tr/diger-duyurular-brezilya-sektorel-ticaret-heyeti-duyurusu.html adresinde yer alan başvuru formlarını doldurarak 22 Haziran 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru için İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin 0 212 454 05 01 - 02 numaralarına fakslamaları veya koordinasyon1@iib.org.tr adresi aracılığı ile e-posta bildirmesi ve orijinal evraklarında Çobançeşme Mevkii, Sanayi Caddesi Dış Ticaret Kompleksi, C Blok Yenibosna / İSTANBUL 34197 adresine göndermeleri gerekmektedir.

BREZİLYA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ