TCI AKDENİZ KONFERANSI

• 28.05.2012

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nden alınan yazıda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Merkezi İspanya’da bulunan Rekabetçilik Enstitüsü TCI (Network), Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle İzmir’de 14-15 Haziran 2012 tarihlerinde “TCI Akdeniz Konferansı-Akdeniz’de Ekonomik ve Sosyal Kalkınmanın İtici Gücü Olarak Kümelenme Konferansı”nın, Akdeniz, Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden 300’ün üzerinde, uzman, akademisyen, uygulayıcı ve girişimcinin katılımını ile gerçekleştirileceğini bildirmektedir. Yazıda devamla, anılan konferansta Akdeniz, Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden 300’ün üzerinde uzman, akademisyen, uygulayıcı ve girişimcinin katılımın beklendiği, Akdeniz’de yapılacak ilk TCI konferansı olması açısından büyük önem taşıdığı, ana temasının kümelenme ve yenilikçilik politika uygulamaları ile kümelerin Akdeniz Bölgesi içindeki deneyimleri olan konferansın, politika ve uygulamaları buluşturarak, onları paylaşmayı, sahip olunan bilgileri birbirine aktarmayı ve etkin sonuçlar ortama koymayı amaçlayan bir platform olmasının beklendiği ifade edilmektedir. Konferans hakkında detaylı bilgi www.izmirconference.com adresinden alınabilir.

TCI AKDENİZ KONFERANSI