ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ BÜLENT TURAN ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ

• 25.08.2015

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Milletvekili Turan’ı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladılar. Dört saat süren toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, Çanakkale’nin projeleri, sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Semizoğlu, Ahmet Selçuk Erdoğan, Emin Bacak, İbrahim Gürbüz, Fatih İş, Fikri Kutlu, Murat Aydoğdu ve Genel Sekreter Sema Sandal katıldılar. Toplantıda, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇTSO yöneticilerinden Ezine Gıda İhtisas OSB, Çanakkale Yat Limanı, Lapseki Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı, Kruvaziyer İskele, AR-GE Merkezi, Çanakkale Ticaret Sitesi proje ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. ÇTSO üyelerinden ve komitelerinden gelen talepler, çarşı esnafının sorunları, güncel ekonomik olaylar görüşüldü. Toplantıda, Çanakkale’nin tarım, turizm ve katma değeri yüksek sanayi ile gelişebileceği, üretim olmadan kalkınmanın mümkün olmadığı belirtildi. Demiryolu ulaşımı ve diğer projelere ait fizibilite raporları sunuldu. Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “Çanakkale’ye yarar sağlayacak her projede, her çalışmada varız. Yeter ki bana somut verilerle gelin. Benim çalışma bölgem Ankara değil Çanakkale’dir. Çanakkale’nin gelişimi, hak ettiği konuma gelmesi, refahının artması için yapılmış ve yapılacak projelerin destekçisi ve takipçisi olacağım” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri de, işadamlarının ilk isteğinin istikrar olduğunu, belirsizlik ortamının, önlerini görememenin mevcut işlerine de yeni yapacakları yatırımlarına da kaygı ile bakmalarına sebep olduğunu, belirsizlik ile birlikte terör ve kaos ortamının iş dünyasına ve Ülkemizin son yıllardaki istikrarlı imajına zarar verdiğini belirttiler. Bu topraklar üzerinde T.C vatandaşları olarak kardeşçe yaşarken büyük çıkar peşindeki emperyalist güçlerin ekonomik savaşları uğruna Ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak için yaratmaya çalıştıkları ortamın sürmeyeceği ve planlarının boşa çıkacağına inançlarını vurguladılar. Milletvekili Turan, ÇTSO Yönetim Kuruluna katılmaktan büyük keyif aldığını belirtti ve en kısa zamanda yeniden bir araya gelmek üzere toplantı sona erdi.

ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ BÜLENT TURAN ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ