ÇANAKKALE VALİSİ AHMET ÇINAR ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ

• 27.08.2015

Vali Ahmet Çınar ÇTSO yöneticileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Vali Çınar’ı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladılar. Öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Ahmet Çınar ve ÇTSO Yönetim Kurulu sıcak bir atmosferde yaklaşık üç saat süren ve oldukça verimli geçen görüşmede, Çanakkale’nin ekonomik sorunları ve çözüm yolları üzerinde durdular. ÇTSO Yönetimi Odanın projelerini Vali Çınar’a anlatma fırsatı buldu. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu, Üyeler Selçuk Semizoğlu, Ahmet Selçuk Erdoğan, Emin Aydoğan, İbrahim Gürbüz, Emin Bacak, Fatih İş, Fikri Kutlu, Murat Aydoğdu ve Genel Sekreter Sema Sandal katıldılar. Toplantıda, Vali Çınar ÇTSO yöneticileri ile Çanakkale Gelişim Planı, mülteci sorunu, köy yollarındaki altyapı yetersizliği, Akbaş-Karacaören Gemi Geçiş İskelesi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün Çanakkale’de yeniden açılması, devam eden arkeolojik kazılar, Ezine Gıda İhtisas OSB ve Çanakkale Ticaret Sitesi gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda, uluslararası alanda uzman bir şehir plancısı ile Çanakkale Gelişim Planı'nı hazırladıklarını söyleyen Vali Çınar, "Çanakkale böyle bir planı hak ediyor. Bu potansiyel çok az şehirde var, burası dünyanın en güzel yeri. İstanbul'un ikizi gibi bir coğrafyası var. Çarpık yapılaşmayı ve güzel doğasının mahvolmasını önlemek için turizm odaklı Çanakkale Gelişim Planı'nın yapılması gerekiyor. İtalya'dan konunun uzmanı bir şehir planlamacısı ile çalışmalar başladık. Geleceğin 20, 30, 50 yılına örnek model bir şehir planı çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. ÇTSO yöneticileri, Çanakkale Gelişim planını desteklediklerini, kentin sağlıklı gelişimi için planın gerekli olduğunu ifade ettiler. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi ile konuların, sorunların görüşüldüğü toplantıda üniversite ve fuar ticaret merkezi projelerindeki son gelişmeler hakkında bilgi verilerek görüş alışverişinde bulunuldu. Kaçak göçmenler ve şehrin asayişi ile ilgili konuların da görüşüldüğü toplantıda konu ile ilgili bilgi veren Vali Çınar, yasadışı mülteci göçünün olumsuz yansımalarının Çanakkale bölgesinde yoğun biçimde hissedildiğini belirtti. Kaçak göçmenlerin özellikle Ayvacık bölgesinde güvenlik sorunu yarattığı gibi bölge ekonomisini de olumsuz etkilediğini ifade etti ve asayişin sağlanması konusunda gereken önlemlerin alındığını söyledi. Köy yollarındaki altyapı yetersizliğinin de gündeme geldiği toplantıda, ÇTSO Yöneticileri ve Vali Çınar ağır tonajlı kamyonların geçişinde sorun yaşanan köy yollarının onarımı ve gereken yatırımlar konusunu da görüştü. Sektör temsilcileri ile birlikte geniş katılımlı bir toplantı düzenlenerek elbirliği ile sorunun çözümüne yönelik girişimler yapılabileceği konusunda görüş birliğine varıldı. Vali Çınar, toplantıda Akbaş-Karacaören Gemi Geçiş İskelesi projesinin başladığı müjdesini de vererek, "Önümüzdeki süreçte Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi de olduğundan, iskele projesi üzerinde çok detaylı çalışılmakta, köprü hayata geçtiğinde de çok fonksiyonlu olarak hizmet vermek üzere planlanmaktadır” dedi. ÇTSO'nun talebi olan Orman Bölge Müdürlüğü'nün yeniden Çanakkale'de açılması konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını aktaran Vali Ahmet Çınar, ayrıca ÇTSO Yönetimine, Çanakkale'de devam eden arkeolojik kazılarla ilgili bilgi verdi. Ezine'deki Alexandria Troas antik kentinin inanç turizmine açılması yönünde görüş iletildi. ÇTSO'nun projelerinden biri olan Ezine'de Gıda İhtisas OSM kurulmasını desteklediğini de ifade eden Vali Ahmet Çınar’a son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Toprak Koruma Kurulu ve Anıtlar Kurulundan olumlu görüşlerin alındığı ve Bakanlığa iletildiği, komisyon kurulması yönünde çalışma başlatıldığı belirtildi. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, bu proje gerçekleşirse Çanakkale’nin dünya markası ürünlerinin hak ettiği değeri alacağına inandığını ifade ederek “38 üründe ilk 10’dayız. Bu büyük bir nimettir. Türkiye’nin değil, Dünyanın gıda merkezi olmamamız için hiçbir neden yok “ diye konuştu. ÇTSO'nun bir başka projesi olan Çanakkale Ticaret Sitesi'ne sıcak baktığını da vurgulayan Vali Çınar, konuyla ilgili ÇTSO yöneticilerinden bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulunarak yer konusunda yardımcı olabileceğini belirtti. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Ahmet Çınar’a katılımlarından dolayı teşekkür etti ve Çanakkale’nin gelişimine Oda üyelerinin ve Çanakkale halkının refahına, ekonomik hayatına katkı sunacak her projeye, her çalışmaya tam destek vereceklerini ifade ettiler. Toplantı en kısa zamanda yeniden biraya gelmek dileğiyle sona erdi.

ÇANAKKALE VALİSİ AHMET ÇINAR ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ