ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ KÜRŞAT TUNA ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ

• 27.08.2015

MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Milletvekili Tuna’yı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladılar. 3.5 saat süren toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, Çanakkale’nin projeleri, sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kansu, Selçuk Semizoğlu, Ahmet Selçuk Erdoğan, Emin Aydoğdu, Emin Bacak, İbrahim Gürbüz, Fatih İş, Fikri Kutlu, Murat Aydoğdu ve Genel Sekreter Sema Sandal katıldılar. Toplantıda, Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, ÇTSO yöneticilerinden Ezine Gıda İhtisas OSB, Çanakkale Yat Limanı, Lapseki Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı, Kruvaziyer İskelesi, AR-GE Merkezi, Çanakkale Ticaret Sitesi proje ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. ÇTSO üyelerinden ve komitelerinden gelen talepler, çarşı esnafının sorunları, güncel ekonomik olayların ele alındığı toplantıda, Çanakkale’nin tarım, turizm ve katma değeri yüksek sanayi ile gelişebileceği, üretim olmadan kalkınmanın mümkün olmayacağı konularında görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca, demiryolu ulaşımı ve diğer projelere ait fizibilite raporları da ele alındı ve Çanakkale’deki tarım, madencilik ve STK faaliyetleri hakkında görüş alışverişi yapıldı. Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, toplantıda kendisinin ÇTSO üyesi olduğunu belirterek, “Ben de sizin içinizden geldim. Bu anlamda bir beden gibiyiz. Nasıl bir organımız ağrır ve diğerlerine yansır ise, birimizin bir sorunundan hepimiz etkileniriz” diye konuştu. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri de, işadamlarının ilk isteğinin istikrar olduğunu, belirsizlik ortamının, önlerini görememenin mevcut işlerine de yeni yapacakları yatırımlarına da kaygı ile bakmalarına sebep olduğunu, belirsizlik ile birlikte terör ve kaos ortamının iş dünyasına ve Ülkemizin son yıllardaki istikrarlı imajına zarar verdiğini belirttiler. Milletvekili Tuna, ÇTSO Yönetim Kurulu ile görüş alışverişinde bulunmaktan büyük keyif aldığını söyledi ve en kısa zamanda yeniden bir araya gelme dileğiyle toplantı sona erdi.

ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ KÜRŞAT TUNA ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ