“2018 TROİA YILI” ilan edilmesi için Çanakkale’nin turizmle ilgili tüm meslek ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süha Özden ve öğretim görevlisi, Doç.Dr. Lütfi Akay, ÇTSO Yönetim Kulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu, Ticaret Borsa Başkanı Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale MÜSİAD Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Genel Sekreteri Ünal Özcan, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Çelik, ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, ÇARO Başkanı Adem Biçer, Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı Başkanı Kadir Kenar, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göztepe, Troya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd.Doç. Seyhan Boztepe, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği temsilcisi Ozan Yozgat, Rehber Kenan Çelik ve Genel Sekreter H.Sema Sandal hazır bulundu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasında, “2018’in Troia yılı ilan edilmesi için yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyoruz. Burada gördüğüm katılım ve birliktelik bizi daha da heyecanlandırdı. Bir araya geldiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.” dedi. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, “Bu çalışmanın her aşamasına destek veririz. Bu desteğimizi ileriki bir tarihte düzenlenecek toplantıya ev sahipliği yaparak göstermek isteriz. Akademik ve profesyonel anlamda projenin sürdürülmesi ve hayata geçirilmesi için yurt dışında konusunda uzman kişiler var. Bu kişileri seve seve arar ve Çanakkale’ye davet edebilirim”. Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, “Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen her türlü göreve hazırız”. ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu “Her türlü desteğe hazırız. Çanakkale için büyük fırsat” MÜSAİD Başkanı Ali Osman Yıldız, “2018 Troia yılı ilan edilmesinin hem bölgemize hem de ülkemize büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda ortak çalışma kültürümüz adına da bugün burada olmamız çok önemlidir.” Projeyle ilgili sunum yapan ÇTSO Meclis üyesi ve turizm Komite temsilcisi Armağan Aydeğer, çalışmalarla ilgili kamuoyunun oluşmasından sonra artık en kısa sürede konunun ilgili mercilere iletilerek harekete geçileceğini ifade etti. Toplantı, soru ve cevapların alınmasının ardından verilen desteğin bir ifadesi olarak katılımcıların “2018 TROİA YILI DEKLARASYONU” imzalanmasıyla sona erdi.