Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak, inşaat ve inşaat malzemesi sektöründe iştigal eden üyelerimizden oluşan 7 ve 8 no'lu Meslek Grubu Üyeleri ile bir araya geldi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı T. Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Selçuk Erdoğan, İbrahim Gün, 7 no’lu Meslek Komite Başkanı Adem Yılmaz, Meclis Üyesi ve 7 no’lu Komite temsilcisi Halit Taşkıran, 8 no’lu Meslek Komitesi Başkanı Aydın Fırat ile meslek grubu üyeleri ve Genel Sekreter Sema Sandal'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, 7 ve 8 no’lu Meslek grubu temsilcileriyle, ilki 2016 Ağustos ayında yapılan toplantıda gündeme gelen konular hakkında bilgi verildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semizoğlu, bir önceki toplantıda, Resmi onarım işlerinde 15 yıl deneyim şartının kaldırılması, Belediye ile arabuluculuk yaparak bürokrasiyi azaltacak bir personel istihdam edilmesi, Kepez Belediyesi tarafından imar durumu hakkında sözlü olarak bilgi verilmemesi ve Çanakkale genelinde arsa üretilememesi gibi sorunlarının gündeme geldiğini ifade ederek bu konuda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Semizoğlu, kat karşılığı oranlarının Çanakkale’nin bazı bölgelerinde İstanbul’u geçtiğini, piyasada %60 ve 70 gibi oranlarla arsaların kat karşılığı verildiğini ve bu koşullarda kar edilmesinin zorlaştığı belirtti. Yabancıya konut satışı hususunun Çanakkale ekonomisi için çok önemli olduğunu da ifade eden Semizoğlu, yabancıya arsa veya arazi satışı istemediklerini, ancak 150m2 bir apartman dairesi alacak yabancı yatırımcının da önünün açılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ticaret Sitesiyle ilgili de bilgi veren Semizoğlu, yapıcı olmak istediklerini ancak birililerinin bu konuyu bilinçli olarak kaşıdığını ve engellediğini söyledi. İnşaat sektörüyle ilgili STK’lar dan da birer temsilcinin olduğu bir çalışma grubu kurulmasını gündeme getiren Semizoğlu, çalışma grubu ile tespit edilen sorunların, Belediye veya ilgili Kurumlar ziyaret edilerek gündeme getirilebileceğini, daha sonra da Odamız tarafından resmi yazıyla takip edilebileceğini belirtti. Toplantıda gündeme gelen konu başlıklarını; “yabancıya konut satışı, kentsel dönüşüm, inşaatlarda kullanılan elektrik ve su ücretleri, Kamu arazilerine inşaat yapılmaması, satılmaması ve yeşil alan olarak halkın hizmetine sunulması ve 20 vadeli konut satışı, altyapı hizmet bedelinin imar durumu başvuru aşamasında değil belli aşamalarda ödenmesi, bütün Çanakkale esnafına nefes olacak Ticaret Sitesi kurulmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi” olarak özetleyen Genel Sekreter Sema Sandal, gündeme getirilen konuların Yönetim Kurulunda değerlendirildikten sonra harekete geçileceğini ifade etti. 7 ve 8 no’lu Meslek grubu üyeleri de; Çanakkale'de inşaat ve inşaat malzemeleri konusunda faaliyet gösteren üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıdan ve bir araya gelmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek, sıkıntıların bireysel olarak çözümünün zor olduğunu bu sebeple ÇTSO tarafından kurulacak çalışma grubuna büyük sorumluluk düştüğünü ifade ettiler.