Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak demir, çelik ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren 5 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çetin, Meslek Komite Başkanı Emre Altındal, Komite Üyeleri Şerif Mutlu, Agah Ayhan, Mehmet Emin Varlı, Genel Sekreter Sema Sandal ve sektör temsilcileri tarafından ara eleman sorunu ve Mesleki Yeterlilik konuları gündeme getirildi. “ÜYELERİMİZDEN AİDAT OLARAK ALDIĞIMIZ PARAYI HİZMET OLARAK GERİ VERMELİYİZ” ÇTSO Başkanı Semizoğlu, Odanın sadece dış ticaret ile ilgili eğimlerin değil bunun yanında yabancı dil eğitimi, iş İngilizcesi, liderlik eğitimi için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, üyelerden gelen ortak eğitim taleplerini de gündemlerine alarak değerlendirebileceklerini söyledi. “MESLEKİ YETERLİLİK ÇALIŞMALARINA DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİYİZ” Başkan Semizoğlu, ara eleman konusunda diğer önemli bir hususunda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen sınavların olduğuna dikkat çekerek, Odanın bu konuyu çok ciddiye aldığını ve üyelerin bilgi almak için Odamızdan destek alabileceklerini ifade etti. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun işin erbabı olan kişilerin değerini arttırdığını da belirten Semizoğlu, bu belge sayesinde herkes yapabileceği işi belgesiyle ortaya koyarak usta diye piyasada gezen ve piyasayı bozan “merdiven altı ustaların” zaman içinde eriyerek yok olacağını belirtti.