Odamızın proje sahibi olarak girişimleri ile başlatılan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Tüzel kişiliğini kazanması ile birlikte Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü olarak göreve başlayan Çağrı Oğuzhan, yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında Yönetim Kuruluna bilgi verdi.

Çağrı Oğuzhan; 16 Mayıs tarihinde kamulaştırma çalışmalarının biteceğini, hâlihazır haritaların yapıldığını, parselasyon çalışmalarının da büyük bölümünün tamamlandığını, Akçin Çayı ıslah çalışmalarının başladığını belirterek arıtma tesisi çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da : " Ben de Ezine Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulunda görev yapıyorum. Bölgenin faaliyete geçmesi ile birlikte inanıyorum ki Ezine ve İlimiz ekonomisine katkılarını , istihdam artışına yansımalarını görmeye başlayacağız. Ezine Gıda İhtisas OSB 91 parselden oluşuyor. Ezine'nin tüm ihtiyacını giderecek şekilde günde 700 ton kapasiteli biyolojik arıtması yapılıyor. Oda olarak peyniraltı suyu ve zeytin karasuyunu değerlendirmek üzere de tesis için yer ayrılmasını önerdik. Bundan sonra önemli olan gerçek yatırımcıların gelmesi ve sürdürülebilir tesislerin kazandırılmasıdır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak kuruluş aşamalarından ÇED Raporu alınmasına, tüzel kişiliği kazanana kadar olduğu gibi maddi manevi katkılarımız halen sürmektedir.

Önemli olan Çanakkale kazansın, Ülkemiz kazansın. Çan Karma OSB için de Ezine'de olduğu gibi bilgilendirme dosyasını Oda olarak hızla hazırlamış ve ilgili makamlara sunmuştuk. İnşallah en kısa zamanda orası da sahiplenilerek İlimize kazandırılır " dedi.