Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Meybem A.Ş. işbirliğinde 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde 16 adayın katılımlıyla Ahşap Kalıpçı ve Betonarme Demirci mesleklerine yönelik olarak Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenledi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen sınavlarda adaylar sırasıyla; yazılı, mülakat ve uygulamalı aşamalara tabi tutularak mesleki bilgi ve becerilerini gösterdi.

“81 MESLEK İÇİN BELGE ZORUNLULUĞU VAR”

Sınavlarla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal, firmalardan talep geldiği sürece Odamız bünyesinde veya Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirtilen sınav kriterlerini sağlayan firmalarımızda Mesleki Yeterlilik sınavlarını organize ettiklerini belirterek konuyla ilgili olarak Oda bünyesinde sınav organizasyonu için personel görevlendirdiklerini ve böylelikle firmaların evrak ve prosedür yüklerini aldıklarını ifade etti.
Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 780 farklı meslek için Ulusal Meslek Standardı belirlendiğini söyleyen Genel Sekreter Sandal, firmaların artık çalıştırdıkları veya yeni istihdam edecekleri personel için bu standartları aramalarının ileride kendileri için kurumsal kapasite ve rekabet edebilme seviyelerinde artış sağlayacağını belirtti.