Çanakkale Esnaf Odaları Birliği, Çanakkale Belediyesi ve Odamızın katılımı ile düzenlenen aylık istişare toplantısına katılım sağladık.

Esnaf Odası hizmet binasında düzenlenen toplantıya; Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan ve bağlı odaların başkanları, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Genel Sekreter Sema Sandal ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katıldılar.

Üyelerin ortak sorunlarının dile getirildiği toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu " Öncelikle bu toplantıya bizi de davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Ortak akıl ile çözülemeyecek bir sorunumuz olamaz. Ancak konuştuklarımızı da eylem planı ile harekete geçirmemiz gerekir. Çanakkale'nin asayişi ve huzuru çok önemlidir. Son zamanlarda bu huzura gölge düşüren olaylar esnafımızı da olumsuz etkilemektedir.
Otogarımızın hali içler acısı. Çanakkale'ye yakışmıyor. Fiziki koşullarının iyileştirilmesi, Çan yoluna bağlanması şarttır. Bu hem Esnaf Odamızın hem de bizim taşımacılık yapan üyelerimizin sorunu. Şehir içi trafik sorunu günden güne artıyor. Küçük Sanayi Sitemiz ile mutabakata vardık, biz inşaat malzeme satıcısı üyelerimiz, gıda toptancılarımız ve bize bağlı diğer üyelerimiz ile ticaret sitesini gerçekleştirmeyi planladık, onlar da diğer küçük sanayide ortak üyelerimiz için çalışma yapacaklar. Tek isteğimiz mera vasfının kaldırılması. Bizim ÇTSO olarak yürüttüğümüz projelerde dikkat ettiğimiz en önemli unsur hep İlimizin ekonomik hayatına, sosyal hayatına katkı sunacak olmasıdır. Bunlar gerçekleştiğinde tüm esnafımıza fayda sağlayacaktır. Bu vesile ile Sayın Bülent Turan'a da çok teşekkür ediyoruz.

Bedelli askerlik yapılacak 11 ilden biri de Çanakkale oldu. Esnafımızın yüzünü güldürecek her çalışmayı alkışlarız." dedi.

Bir sonraki toplantının Odamız ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.