Çanakkale Esnaf Odaları Birliği, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ortak toplantısı Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ve meslek odaları başkanları, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Sezayi  Kahraman'In katıldığı toplantıda Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Semih Toprak ve Genel Sekreter Semih Toprak hazır bulundular.

Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, yaklaşık 7 yıldır Belediye Başkanlığı ile yaptıkları bu toplantılara Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın da dahil olmasından  ve özellikle Küçük Sanayi Sitesi konusunda ortak hareket ediyor olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentin ana direğinin esnaflar olduğunu, tüccar ve sanayici ile birlikte tüm dinamiklerin birlikte olduğunda sorunların daha kolay çözüleceğini ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve kendisinin ilk defa katılıyor olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek " Kendim de dahil olmak üzere pek çok üyemiz esnaflıktan geldik, dolayısı ile sorunları biliyoruz. Pek çok sorunumuz da ortak zaten.

Bu kentin sorunları hepimizin sorunu. Oda olarak uzun yıllardır;  inşaat malzemesi satıcıları, gıda toptancıları , mobilya, reklam sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizin şehir içinde sıkışıp kaldıklarını, plansız bir yapıda dağınık olarak yerleştikleri ve bu koşulların ticari hayatlarına getirdiği sıkıntıları dile getiriyoruz ve çözüm arıyoruz.  Bir arada faaliyet göstermelerine imkan sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda Merkez İlçe Işıklar Köyü'nde tespit ettiğimiz taşınmazın bulunduğu alanı uygun olarak değerlendirdik ve resmi müracaatlarımızı yaptık.

Kooperatifimizi kurduk.  Aynı zamanda  mevcut Küçük Sanayi Yönetimi ile de görüşerek,  faaliyet konusu aynı olan üyelerimiz için çalışmayı onların yürütmesi, diğer gıda, reklam , mobilya vs konularında faaliyet gösteren üyelerimiz için de Odamızın yürütmesi konusunda mutabık kaldık, prensipte anlaştık. İnşallah bu projeyi elbirliği ile İlimize kazandırırız" dedi.