Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite temsilcilerinden oluşan heyet, Bozcaada’da faaliyet eden üyeleriyle bir araya gelerek Ada’da yaşanan sorunlar ve bu sorunların giderilmesi için çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı düzenledi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerde, Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Tennioğlu ve Semih Toprak, Meclis Üyesi 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Armağan Aydeğer,  Meclis ve Komite Üyesi Ayşin Çeşmeli, Komite Üyesi Fazlı Yıldırım, 17 no’lu Meslek Komite Başkanı Nazmiye Gök, Meclis ve Komite Üyesi Semih Dabakoğlu, Komite Üyesi Esra Talay, Genel Sekreter Sema Sandal, Yönetici Asistanı Selen Kılıç, Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.

Başkan Semizoğlu; “Sayın üyelerimiz, bizler buraya sizlerle fikir alışverişinde bulunmak, sorunlarınız dinlemek ve bu sorunlara beraber ortak akıl ile çözüm üretmek üzere geldik. Sizlerle görüşmeden önce Bozcaada Belediye Başkanımızı ve Bozcaada Kaymakamımızı ziyaret ettik. Personel sorunun çözümü için hep beraber Bozcaada’da fakülte açılması için işbirliği yapalım. Katılım için herkese teşekkür ediyorum. Adamız için ne isteyeceğimizi ve neler yapabileceğimizi sizlerden gelen talep ve öneriler doğrultusunda ortaya koyacağız. Burası dost Meclisi lütfen herkesin söz alarak fikir önerilerini almak istiyorum.” dedi.

Toplantıda söz alan sektör temsilcileri; Bozcaada’da poşet kullanımının yasak olmasına rağmen özellikle günübirlik gelenler bütün poşet ve çöplerini toplamadan adadan ayırılması, Ada’da yurt olmaması, Turizm Rehberlik bölümü yerine Ada’da turizm otelcilik ve gastronomi bölümleri açılması, Ada’da yaşayanlar için resmi ve diğer işlemlerini çözebilmeleri için Bozcaada’dan Çanakkale’ye hafta içi bir gün sefer yapılması, bunun için deniz taksi ve diğer alternatiflerin yeniden değerlendirilmesi, Ada’nın limanının daha aktif ve Ada turizmine daha fazla katma değer yaratacak standartlara ulaştırılması ve azami fiyat tarife uygulamasında bir standart oluşturulması konularını gündeme getirdi.

Başkan Selçuk Semizoğlu talepleri dinleyerek; “Oda olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız. Benim burada sizlerden ricam sadece şu; ne yapılmaması gerektiğini değil ne yapılması gerektiğini konuşalım yani çözüm üretelim. Belediye Başkanımız son derece güzel bir Turizm Master Planı hazırlamış, içerisinde konaklama, yeme ve içme sektörüne ait sınıflandırmalar var. Azami fiyat tarifelerinde bu bizim işimizi çok kolaylaştıracak. Bununla beraber fiyat değişikliği yapmayacak olan üyelerimiz eski tarifelerini kullanabilecek. Ben Bozcaada’nın doğal yapısını bozmadan plaj sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer bir önemli husus da Azami fiyat tarifelerinin en geç Mayıs ayı içinde tamamlanması. Mevcut yıllık planlamamızda her ayın ikinci Çarşamba günü Odamızın olağan Meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sizlerin sezon ortasında tarife olmaması yüzünde ceza almamanız için her sene Mayıs ayında yapılacak Meclis toplantısı öncesinde tarife taleplerinizi gündeme alınabilmesi için bir hafta öncesinde Odamıza iletmenizi istiyoruz. Bizlere ilettiğiniz tüm talepleri Yönetim Kurulumuzda ve Meclisimizde gündeme getirerek ilgili Kurum ve Kuruluşlarla irtibata geçeceğiz. Katılım sağlayarak çözüm üretilmesine destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bozcaada’da İstihdam Seferberliği 2019 çalışmaları kapsamında 9 Nisan Salı günü Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde İstihdam Desteklerine sağlanan teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bozcaada’da faaliyet gösteren tüm üyelerimizi davet ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Üyelerle yapılan toplantı sonrasında; Bozcaada’da faaliyet gösteren Şükrü Usta, Yahya Boztepe, Bozcaada Muhtarlığı ve Talay Şarapçılık ziyaretleri yapılarak görüşmeler tamamlandı.